31. oktober 2023

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) har tidligt i dag i en koordineret aktion anholdt og sigtet seks polititjenestemænd på forskellige adresser i København og omegn. I forbindelse med anholdelserne har Politiklagemyndigheden foretaget ransagninger på flere adresser og tjenestesteder.

Politiklagemyndigheden har sigtet de seks polititjenestemænd for tyveri af særlig grov beskaffenhed i forbindelse med tjenesten, stillingsmisbrug og besiddelse samt videreoverdragelse af euforiserende stoffer.

Polititjenestemændene er mellem 26 år og 34 år og ansat hos Københavns Politi.

”Anholdelserne er sket i forlængelse af en grundig efterforskning, hvor der er fremkommet indikationer på, at de anholdte polititjenestemænd har ageret sammen i en lukket gruppe. Der er tale om en alvorlig sag, og jeg er glad for, at den koordinerede aktion er forløbet planmæssigt”, siger efterforskningschef i Politiklagemyndigheden, Niels Raasted.

De seks polititjenestemænd er efter sigtelse og ransagning blevet løsladt.

Politiklagemyndigheden fortsætter nu efterforskningen af sagen.

Når sagen er færdigefterforsket, bliver sagen sendt til Statsadvokaten i København, som afgør, om der skal rejses tiltale i sagen.

Af hensyn til den fortsatte efterforskning har Politiklagemyndigheden på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen.

Oversigt Oversigt