14. februar 2019

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) modtog den 11. februar 2019 underretning fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi om, at en kvinde lørdag den 9. februar 2019 kl. 19.25 var blevet påkørt på Ny Vordingborgvej ved Bygaden i Gl. Kalvehave og dagen efter var afgået ved døden.

På baggrund af politikredsens oplysninger om, at en politipatrulje umiddelbart før færdselsulykken var på stedet og havde tændt patruljevognens projektør, har Politiklagemyndigheden iværksat en efterforskning efter retsplejelovens § 1020 a, stk. 2.

Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Vi kan kontaktes på telefon 4178 3500 indenfor normal kontortid eller via e-mail på mail@politiklagemyndigheden.dk.

Når efterforskningen er afsluttet, sender Politiklagemyndigheden en redegørelse om sagen til statsadvokaten.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

Oversigt Oversigt