Nordjyllands Politi underrettede den 28. januar 2017, ca. kl. 6, Politiklagemyndigheden om, at en 44-årig mand kort forinden var fundet livløs i detentionen på politigården i Aalborg. Der blev tilkaldt ambulance og ydet førstehjælp, og manden blev kørt på hospitalet. Manden er efterfølgende kl. 14.10 afgået ved døden på hospitalet.

På baggrund af underretningen iværksatte Politiklagemyndigheden straks efterforskning og sendte efterforskere til stedet.

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om “udrykningssager” i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden bl.a. efterforskning, når en person er kommet alvorligt til skade eller afgået ved døden i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.