Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) har iværksat efterforskning af en episode, hvor politiet torsdag morgen den 1. september 2016 afgav skud og ramte en person, som politiet mistænker for forinden at have skudt tre personer på Christiania, herunder to polititjenestemænd.   

Efter det oplyste var Københavns Politi onsdag aften den 31. august 2016, ca. kl. 23.00, til stede på Christiania i forbindelse med en rutineopgave. I forbindelse hermed afgav en person skud mod to polititjenestemænd og en civil person. Den ene polititjenestemand blev ramt i hovedet, mens de to andre begge blev ramt i benet. Københavns Politi modtog efterfølgende oplysninger om, at den person, som politiet formoder er gerningsmand til skudafgivelsen på Christiania, befandt sig på en adresse i Kastrup. Politiets Aktionsstyrke blev sendt til stedet, der blev omringet. I forbindelse med denne afspærring forsøgte en bevæbnet person ifølge politiet at løbe fra stedet, og politiet afgav skud mod personen, der blev ramt. Den pågældende blev efterfølgende anholdt kl. 06.45 og bragt til Rigshospitalet, hvor hans tilstand på nuværende tidspunkt betegnes som kritisk. Politiet har oplyst, at der på stedet blev fundet et patronhylster med samme kaliber, som var blevet anvendt af den person, der tidligere havde afgivet skud på Christiania.

Politiklagemyndigheden har på denne baggrund straks iværksat efterforskning af politiets skudafgivelse, og myndighedens efterforskere befinder sig på stedet.

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om “udrykningssager” i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Eventuelle henvendelser fra pressen kan rettes til direktør Kirsten Dyrman.