Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) modtog den 23. juni 2016, ca. kl. 17.25, en underretning fra Københavns Vestegns Politi om et dødsfald, som var sket kort forinden.

Efter det oplyste blev politiet tilkaldt til en lejlighed i Gladsaxe. I forbindelse med at en patrulje rettede henvendelse til lejlighedens beboer, sprang han ud af vinduet fra 4. sal, hvorefter han afgik ved døden. Københavns Vestegns Politi oplyste endvidere, at der var brand i lejligheden.

Politiklagemyndigheden iværksatte på baggrund af underretningen straks en efterforskning af episoden, og sendte i den forbindelse efterforskere til stedet.

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om “udrykningssager” i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden er interesseret i at komme i kontakt med vidner til episoden, som kan rette henvendelse på telefon 41783500 eller pr. e-mail på [email protected].

Eventuelle henvendelser fra pressen kan rettes til chefkonsulent Cecilie Revsbech.