Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) har i går anholdt en 56-årig polititjenestemand fra Københavns Politi og sigtet ham for i to tilfælde at have begået blufærdighedskrænkelse og tjenestemisbrug over for en 15-årig skolepige.

Polititjenestemanden er mistænkt for, efter at have været i tjenestelig kontakt med pigen, flere gange at skulle have sendt pigen SMS-beskeder, hvor polititjenestemanden bl.a. kommenterede forhold af privat karakter, der krænkede hendes blufærdighed.

I forbindelse med anholdelsen foretog Politiklagemyndigheden ransagning hos polititjenestemanden.

Den sigtede polititjenestemand nægter sig skyldig. Han blev løsladt efter ransagningen.

Når Politiklagemyndigheden har afsluttet efterforskningen, vil sagen blive sendt til Statsadvokaten i København, som herefter skal beslutte, om der skal rejses tiltale mod polititjenestemanden.