Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) blev den 3. juni ca. kl. 17.45 af Syd- og Sønderjyllands Politi underrettet om, at der kort forinden havde været et færdselsuheld på Sønderjyske Motorvej, hvor en motorcyklist mistede livet.

Efter det oplyste blev motorcyklisten vinket ind til siden af en polititjenestemand, hvorefter han stoppede.

Da polititjenestemanden rettede henvendelse til ham, kørte motorcyklisten imidlertid fra stedet og forulykkede kort efter.

Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen fra Syd- og Sønderjyllands Politi straksiværksat en efterforskning af episoden, og der er i den forbindelse sendt efterforskere til stedet

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om “udrykningssager” i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden er interesseret i at komme i kontakt med vidner til episoden, som kan rette henvendelse på telefon 41783500 eller pr. e-mail på [email protected].

Eventuelle henvendelser fra pressen kan rettes til chefkonsulent Cecilie Revsbech.