Syd- og Sønderjyllands Politi underrettede den 25. februar 2016 kl. 21.10 Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) om, at politiet kort forinden havde eftersat en bil ved Sønderborg. Føreren af den eftersatte bil forsøgte med høj hastighed at køre fra politiet. Den eftersatte bil forulykkede, og føreren af bilen kom alvorligt til skade og er bragt til Odense Universitets Hospital.

Politiklagemyndigheden har iværksat en nærmere undersøgelse af episoden i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2, idet færdselsuheldet skete i forbindelse med politiets eftersættelse, og idet føreren af den eftersatte bil er kommet alvorligt til skade.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med eventuelle vidner til episoden. Myndigheden kan kontaktes på telefon 41 78 35 00 eller pr. e-mail: [email protected].