Den Uafhængige Politiklagemyndighed modtog den 1. september kl. 02.49 telefonisk underretning fra Københavns Vestegns Politi om, at en polititjenestemand den 31. august 2013 lidt før midnat på Catherine Boothsvej 58 i Hvidovre havde affyret 3 skud med sin tjenestepistol i forbindelse med en eftersættelse af en formodet gerningsmænd til et indbrud i en nærliggende villa. Polititjenestemandens tjenestehund blev ramt af ét skud under eftersættelsen. Den formodede gerningsmand forsvandt fra stedet, og det er derfor endnu uvist, om den formodede gerningsmand blev ramt af skuddene. Foreløbige undersøgelser har vist, at hunden er ramt med et skud fra et våben i kaliber 22-størrelse.

Politiklagemyndigheden har iværksat en efterforskning i sagen. Der er foretaget afhøring af vidner og tekniske undersøgelser.

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med den formodede gerningsmand og eventuelle vidner, der har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Politiklagemyndigheden kan kontaktes på telefon 41783500 eller [email protected].

Når Politiklagemyndighedens undersøgelser er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til statsadvokaten.