Den Uafhængige Politiklagemyndighed modtog den 6. august kl. ca. 00.00 telefonisk underretning fra Midt- og Vestsjællands Politi om, at en polititjenestemand den 5. august 2013 kl. 22.25 på Holbækmotorvejen i Roskilde havde affyret et skud med sin tjenestepistol i forbindelse med en eftersættelse af to formodede gerningsmænd til et tyveri fra en genbrugsplads.

Politiklagemyndigheden har iværksat en efterforskning i sagen. Myndighedens foreløbige undersøgelser har vist, at der formentlig var tale om et vådeskud i forbindelse med, at de formodede gerningsmænd kørte frem mod polititjenestemanden, som forsøgte at undvige og i den forbindelse blev ramt af bilen, hvorved hans tjenestepistol gik af. Der er indtil videre ikke noget, der tyder på, at nogen blev ramt af skuddet.

Køretøjet, som kørte fra stedet, beskrives som en mørkegrøn Citröen, muligvis mærke Xsara eller Xantia med dansk indregistrering.

Føreren af bilen var tilsyneladende en yngre mand med smalt ansigt, muligvis arabisk afstamning.

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med vidner, der har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Politiklagemyndigheden kan kontaktes på telefon 41783500 eller [email protected]

Herudover kan Midt- og Vestsjællands Politi kontaktes vedrørende den underliggende sag på telefon 46351448.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelser er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til statsadvokaten.